Bewoners

Dankzij de bewoners is de Kika Hilversum City Run ieder jaar weer een groot feest. Het parcours voert door het centrum van Hilversum en gaat daarbij langs vele horeca, winkels en woningen. Wij roepen alle (horeca)ondernemers en bewoners op om de doorkomst van de lopers onvergetelijk te maken. Hier kan aan worden bijdragen door bijvoorbeeld de vlag uit te steken, muziek te maken en slingers op te hangen. Het is motiverend voor de lopers om hen aan te moedigen en te komen kijken langs het parcours. De Kika Hilversum City Run brengt voor bewoners, naast veel vermaak, ook in sommige straten een aantal beperkingen met zich mee. In overleg met de gemeente en politie worden de verkeersbesluiten opgesteld om het evenement zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen.

Bereikbaarheidskaart

Bereikbaarheid zondag 14 april

Beperkingen
Van zondagochtend 10.00 uur tot uiterlijk zondagmiddag 17.00 uur worden enkele straten afgesloten. Hoewel wij proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken, is er op een aantal wegen geen autoverkeer mogelijk. Op de parcourskaart hiernaast zijn ook de begaanbare routes en doorlaatposten aangegeven. Tussen de wedstrijden door bieden verkeersregelaars u ter hoogte van de doorlaatposten een mogelijkheid om het parcours te passeren.
Auto
Wilt u deze dag met de auto op pad, houd dan rekening met extra reistijd. Woont u binnen het parcours en wilt u Hilversum verlaten op zondag 14 april? Dan adviseren wij u om uw auto voor 10.00 uur buiten dit omsloten gebied te parkeren.
Bezoek
Verwacht u op 14 april bezoek van buiten Hilversum, licht hen dan van tevoren in over wat ze op weg naar uw bedrijf of huis kunnen verwachten. Heeft uw bedrijf of organisatie een evenement of dienst hebt georganiseerd waarvoor u veel bezoekers verwacht en vragen heeft over uw bereikbaarheid, kunt u contact opnemen met h.apeldoorn@hilversumcityrun.nl.
Openbaar vervoer
De bussen van Connexxion rijden op zondag 14 april niet door het centrum. Voor de aangepaste reismogelijkheden verwijzen wij door naar www.connexxion.nl.

Geluid

Vanuit de organisatie zullen de deelnemers ook extra worden aangemoedigd door verschillende dj’s en bands. Vanaf 10.00 uur zal er muziek zijn op het Marktplein. Daarnaast zullen er op verschillende plekken langs het parcours vanaf 11.30 uur muziek worden gemaakt door o.a. dj’s en sambabands. Deze staan zoveel mogelijk op het kaartje aangegeven.

Opbouw- en afbouw

Op vrijdag 12 april zal vanaf 08.00 uur de opbouw van het Businessplein op het parkeerterrein nabij Mout plaatsvinden en zal op maandagochtend 15 april weer worden afgebouwd. Vanaf zaterdag 18.00 uur zal op het Marktplein worden opgebouwd voor de Kika Hilversum City Run en zal de afbouw direct beginnen na de laatste finisher.