600 jaar Hilversum Walk

Ter ere van 600 jaar Hilversum zal er aankomende editie een wandelevenement worden toegevoegd aan de KiKa Hilversum City Run. Wandelaars kunnen kiezen uit drie routes van 6, 11 en 19 kilometer. Alle afstanden gaan via het Mediapark naar de groene omgeving van Hilversum. Aan de 600 jaar Hilversum Walk kunnen  per afstand een symbolische 600 deelnemers meedoen. 

Routes

6 km | Hilversum in een notendop
Wandel vanaf het gezellige Marktplein richting het noorden voor een vleugje Mediapark. Na het passeren van het iconische gebouw van Beeld & Geluid duiken de deelnemers al snel in de groene omgeving van de stad. Aan de rand van Hilversum ligt namelijk het rustige Corversbos verscholen. De statige beukenlanen herinneren aan de tijd dat het bos nog bij landgoed Gooilust behoorde. De route wordt vervolgd naar het charmante Boombergpark, omgeven door statige villa’s en prachtige huizen. De laatste meters brengen jou weer terug naar het Marktplein, waar je jouw wandelprestatie in stijl kunt afsluiten.
11 km | Beeldbuis en Bos
Vanuit het hart van de Mediastad zal worden gestart aan de 11 kilometer route. Al snel zal het Raadhuis, het bekendste werk van Willem Marinus Dudok, worden gepasseerd. Laat je vervolgens onderdompelen in de Mediastad en wandel langs het iconische Beeld & Geluid en de imposante omroeptoren. Betreed vervolgens het groene Spanderswoud, waar in alle rust nieuwe energie kan worden opgedaan bij de verzorgingspost. Waar de deelnemers de natuur van Spanderswoud achterwege laten, betreden zij direct een nieuwe groene oase in het Corversbos. Het slotstuk van de wandeling brengt de wandelaars nog door de kenmerkende Gooische wijken. Net als alle andere afstanden zal er worden gefinisht op het bruisende Marktplein waar geproost kan worden op een geslaagde wandeldag.
19 km | Gooisch en Groen
Na de start op het Marktplein worden de wandelaars via het Dudokpark geleid richting het bekendste werk van de architect: het Raadhuis. Vervolgens baant de route zich door het Mediapark over bekende straten, zoals de Sonja Barendweg en André van Duin Boulevard. Deelnemers aan de langste route duiken dieper in de natuur van het uitgestrekte Spanderswoud, waar een mengelmoes van tuinstijlen zijn te ontdekken. Wandelend over de imposante bospaden worden monumentale buitenplaatsen gepasseerd. Neem een kijkje in Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek en kom alles te weten over de regionale natuur en geschiedenis waar doorheen wordt gewandeld. Nadat ook het Corversbos wordt aangedaan zal er na 19 bijzondere kilometer gefinisht worden op het Marktplein in het sfeervolle centrum van Hilversum.

Start en Finish

De start en finish is op het gezellige Marktplein Langgewenst.

Starttijden
19 kilometer | 09.30 uur - 09.50 uur
11 kilometer | 09.50 uur - 10.10 uur
6 kilometer   | 10.10 uur - 10.30 uur

Verzorgingsposten

Langs de verschillende routes van de 600 jaar Hilversum Walk vind je stempelposten. Naast de controlestempel ontvang je bovendien bij deze stempelposten een lekkere consumptie (fruit, reepje, drinken etc.) van de organisatie en partners. De stempelposten zijn uitgerust met zitgelegenheden, toiletten en medische voorzieningen, zodat je weer nieuwe energie kunt opdoen om verder te wandelen. De stempelposten zijn zichtbaar gemaakt op de stempelkaart.
Veilig wandelen
Tijdens onze wandelevenementen willen wij als organisatie een zo veilig mogelijke wegsituatie creëren voor wandelaars én andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk je aan de algemene geldende verkeersregels te houden en allemaal hetzelfde wandelgedrag te vertonen. Wij vragen je tijdens onze wandelevenementen, zoveel en waar mogelijk, rechts te wandelen. Hierdoor kunnen we onduidelijkheid voorkomen op routes die niet volledig zijn afgesloten voor wandelaars.

Trainingswandelingen

In het kader van ‘Heel Hilversum Wandelt zetten de buurtsportcoaches Wandelen in Hilversum van Team Sportservice zich in om zoveel mogelijk inwoners van Hilversum aan het wandelen krijgen. Ellen Steusel, buurtsportcoach wandelen, ziet dit evenement als de ultieme kans om samen met Hilversummers op pad te gaan en samen te trainen voor de 600 jaar Hilversum Walk. In voorbereiding op de 6 kilometer van de Hilversum Walk heeft Ellen een trainingsschema opgesteld. De trainingen in voorbereiding op het evenement zijn helemaal gratis.

Aanmelden

Voor meer informatie over de traingswandelingen klik hier of neem contact op met buurtsportcoach Wandelen Ellen Steusel via esteusel@teamsportservice.nl of 06 – 16 30 63 56.